SAMPLE STUDIO

Online en fysiek stalenarchief

Je kunt de Sample Studio zien als een portfolio van tien jaar werk uit het TextielLab. Hier vind je meer dan 500 stalen van in het TextielLab gerealiseerde projecten, met een toelichting in woord en beeld – niet alleen van het eindproduct, maar ook van het ontwikkelproces.  

De stalen dienen ter inspiratie voor nieuwe makers en zijn een handig hulpmiddel voor het visualiseren van ideeën. De proeven laten bijvoorbeeld zien wat het effect van verschillende garens en bindingen is in een weefsel of breisel. Daarnaast is het ook makkelijker communiceren met de productontwikkelaar aan de hand van tastbare stukken. Daarom vindt het eerste gesprek met ontwerpers die een project in het lab willen realiseren hier vaak plaats. 

sample studio

Foto: Josefina Eikenaar

De Sample Studio is een belangrijk instrument in het R&D programma van het TextielLab. Hiermee kunnen makers voortbouwen op de kennis die er al is. Het vooraf verkennen van mogelijkheden op het gebied van materiaal en techniek is een goede voorbereiding op het eigen ontwikkelproces. Naast het fysieke archief is er ook een digitale versie van het archief om online in te browsen.