team

Breien

Naast een indrukwekkend machinepark hebben we een nóg indrukwekkender team van textielspecialisten. Neem hier alvast een kijkje welke van deze specialisten jou verder kunnen helpen tijdens je werkperiode in ons TextielLab.

Productontwikkelaars

Ga je aan de slag op de breiafdeling van het TextielLab? Dan word je gematcht met een van onze ervaren productontwikkelaars die samen met jou de grenzen van de machine opzoekt om jouw ideeën aan elkaar te breien. Tijd voor een eerste kennismaking!

Sarena Huizinga, productontwikkelaar

Sarena studeerde van 2004 tot en met 2008 aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten richting modevormgeving. Sinds 2014 werkt ze voor het TextielLab als productontwikkelaar breien en daarnaast werkt ze als zelfstandig brei-ontwerpster onder haar eigen naam en als ontwikkelaar voor haar bedrijf Breienbreien. Haar specialisme is het op vorm breien met computergestuurde breimachines. Sarena maakt het liefst 3D-structuren en weet als geen ander hoe ze het uiterste uit de breimachine haalt. Ze heeft een enorme drive om haar kennis in breien alsmaar te verdiepen en zet haar tanden graag in een technische uitdaging. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de gebreide bomberjacks die ze met Conny Groenewegen heeft ontwikkeld.

Mathilde Vandenbussche, breispecialist

Mathilde studeerde in 2015 af aan de School of Arts in Gent als Master of Arts in de richting Textielontwerp, ze specialiseerde zich daar in industrieel en handmatig breien. Tijdens deze opleiding kwam ze in aanraking met het TextielLab als European Textile Trainee, een trainingsprogramma voor veelbelovende textielstudenten. Na haar Master werkte ze twee jaar als textielontwerper voor een weverij gespecialiseerd in interieurstoffen en deed ervaring op bij een producent van gebreide matrashoezen. Sinds 2020 is Mathilde werkzaam als breispecialist in het TextielLab, met als specialisatie de rondbrei- en sokkenbreimachine. Naast haar werk in het lab geeft ze ook workshops in machinaal breien in het Texture Museum over Leie en Vlas in Kortrijk. Haar interesse in het vakgebied van breien ligt bij de technische benadering, door haar kijk op bijzondere steken is ze in staat projecten meer gelaagdheid te geven.

Yani Chuang, breispecialist

Yani studeerde af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag in 2018. Voor haar afstudeerwerk ontwikkelde ze breisels in het TextielLab en werd op slag verliefd op de industriële machines. Na haar afstuderen heeft Yani 3 jaar bij BYBORRE gewerkt als brei-ingenieur waar ze de rondbreimachines van binnen en buiten leerde kennen. Vanaf 2022 is ze het TextielLab komen versterken waar ze zich nog verder gaat specialiseren in diverse breitechnieken om een allround breispecialist te worden. Yani houdt van het vakmanschap dat bij breien komt kijken en het contact dat je hebt met de machine. Om elk garen, elke steek, elke instelling zo goed op elkaar af te stellen dat je het mooiste resultaat behaalt.

Technisch team breien

Ook werk je tijdens je ontwikkeldagen in het lab samen met onze breiers Marijn Verstappen, Steve Cromsigt en Will van den Heuvel. Zij zorgen dat de breimachines altijd in perfecte conditie zijn. Naast technisch onderhoud, prepareren ze de machines, zodat jouw werk gebreid kan worden. Ze zorgen ze voor de juiste machine afstellingen en produceren ze de samples en de uiteindelijke breisels die je tijdens je werkperiode creëert.