HANDMATIG EN INDUSTRIËEL

Technieken

In het TextielLab staat een hoogwaardig machinepark klaar om innovatieve projecten te realiseren. De technieken die je hier samen met het labteam kunt beoefenen zijn: weven, breien, borduren, tuften, passement en lasersnijden.  

Makers kunnen per techniek een projectvoorstel indienen. Het voorstel wordt door het labteam beoordeeld op motivatie, innovatie en artisticiteit. Als er een match is ontvang je een uitnodiging voor een intake die verwerkt wordt tot een werkvoorstel en offerte; na akkoord wordt de ontwikkeling van het project ingepland. Op die dagen sta je met de productontwikkelaars aan de machine. Elke techniek heeft zijn eigen experts met wie je de grenzen kunt opzoeken van materialen, methodes en producten. Als maker sta je midden in het proces; je kunt je eigen keuzes maken over het garen dat je gebruikt en hebt tot op de steek of binding invloed op het eindresultaat.

Werken op afstand
Werken in het lab is het leukst ter plekke. Maar soms zijn er omstandigheden waarin een maker niet naar het lab kan komen. In dat geval kun je ook digitaal met ons werken op afstand. We hebben voor elke techniek kennisclips ontwikkeld ter voorbereiding op de ontwikkeling van je project en je kunt de digitale Sample Studio bezoeken om inspiratie op te doen uit eerdere projecten in het lab. Als je op afstand wilt werken, is het wel belangrijk bereikbaar te zijn voor vragen van het labteam op de ingeplande dagen. Neem voor de mogelijkheden van deze manier van ontwikkelen contact op met het TextielLab.

Contact
+31(0)13 54 94 575
info@textiellab.nl

HANDMATIGE EN INDUSTRIËLE TECHNIEKEN

Technieken