team

Garens

Naast een indrukwekkend machinepark hebben we een nóg indrukwekkender team van textielspecialisten. Neem hier alvast een kijkje welke specialist jou verder kan helpen tijdens je werkperiode in ons TextielLab.

Natascha Goedgezelschap (links), inkoop garens

Natascha ondersteunt het TextielLab met de inkoop van de juiste garens. Ze deed eerder ervaring op als zelfstandig ondernemer in keramiek en gordijnen gemaakt van bamboe. Hierdoor heeft ze een goed oog voor het inkopen van materialen en weet ze als geen ander waar ze op moet letten. Belangrijk aan haar werkzaamheden zijn het op peil houden van de veelomvattende voorraad aan garens die we onze makers bieden. Daarnaast is Natascha bezig met het optimaliseren en verduurzamen van het inkoopbeleid van het TextielLab, zodat er geen garens ingekocht worden die niet gebruikt worden.

Vera de Pont (rechts), adviseur garens

Vera behaalde in 2017 haar Master aan het Sandberg Instituut in Amsterdam, daarvoor studeerde ze aan de Design Academy Eindhoven in de richting ‘Man & Identity’. Haar interesse ligt op het snijvlak van vormgeving en wetenschap. Dit was ook de reden dat ze in 2011 haar propedeuse behaalde in Biomedische Wetenschappen in Maastricht. En tevens een van de redenen waarom de rol van Adviseur Garens haar op het lijf geschreven is. Ze doet onderzoek naar de nieuwste garens en adviseert makers hierover. Daarnaast werkt ze intensief mee aan Research & Development projecten, zoals het onderzoek van Studio Drift. Ze combineert haar werkzaamheden in het lab met het runnen van de ontwerpstudio genaamd AnoukxVera, waar ze samen met Anouk van de Sande aan uiteenlopende vormgevingsprojecten werkt: van kleur en printontwerp tot iconische sportswear. Daarnaast heeft Vera haar eigen ontwerpstudio ‘Studio Vera de Pont’, en is sinds 2018 freelance ontwerper bij het Jongeriuslab van Hella Jongerius.