team

Garens

Naast een indrukwekkend machinepark hebben we een nóg indrukwekkender team van textielspecialisten. Neem hier alvast een kijkje welke specialist jou verder kan helpen tijdens je werkperiode in ons TextielLab.

Lise Brunt, adviseur garens

Annette Jeronimus, inkoop garens

 

Lise Brunt, materiaaladviseur

Na haar opleidingen aan DHTA en ArtEZ, begon Lise Brunt als footwear designer bij H&M. Maar ze verruilde fast fashion al snel voor een duurzamer invulling bij Oat shoes, waar ze volledig biologisch afbreekbare sneakers ontwierp. Daarnaast gaf ze workshops in het ontwerpen van maatwerkschoenen. In 2023 begon Lise als materiaaladviseur bij het TextielLab. Haar ambitie is om het garengebruik hier zo snel mogelijk te verduurzamen. Bij projectbesprekingen schuift ze dan ook steeds vaker aan met de vraag of het duurzamer kan. Ze gaat graag voor je op zoek naar varianten die beter zijn voor de planeet: van wol uit de streek tot gerecycled polyester of garens gemaakt met behulp van microben. Voor een aantrekkelijk palet werkt Lise samen met bedrijven als Wolkat en Spinning Jenny en bezoekt zij beurzen als Pitti Filati en TechTextil. Daar vond zij ook het garen voor de vlamvertragende ketting van gerecycled polyester die in de zomer van 2024 getest wordt op de weefmachines.

Annette Jeronimus, gareninkoper
Met haar komst naar het TextielLab nam Annette Jeronimus veel ervaring mee op het gebied van materiaal en inkoop: zij werkte 35 jaar bij Van Puijenbroek Textiel – eerst als productspecialist doekontwikkeling en later als productspecialist beschermende kleding. Als gareninkoper van het lab gaat zij nu op zoek naar garens in totaal andere oplages. In plaats van bestellingen per duizend kilo, zoals gewoon is in de industrie, zoekt zij naar leveranciers die ook vijf, tien of twintig kilo kunnen en willen leveren. En dat dan zo divers en duurzaam mogelijk. Annette houdt van de afwisseling van kleuren en eigenschappen. Dat vindt ze ook zo mooi aan de mensen in en om het lab die – hoe verschillend ook – stuk voor stuk passie hebben voor hun vak. Zij ziet de combinatie van vakmanschap en creativiteit van de kunstenaars als de kracht van het lab. En daar levert ze als textielvakvrouw graag een bijdrage aan.