Long Live Fashion

Bijdragen aan een cirulaire textielketen

In samenwerking met ontwerpers Christien Meindertsma en Harm Rensink en textielrecyclingsbedrijf Wolkat, presenteert het TextielMuseum de interactieve expositie ‘Long Live Fashion’, die bezoekers stimuleert om duurzamer met onze kleding om te gaan.

Onderdeel van deze tentoonstelling is ook de opdracht voor het ontwikkelen van nieuwe circulaire modestukken in het TextielLab, onder meer met door Wolkat ontwikkelde garens vervaardigd uit afgedankt textiel. Veelbelovende talenten Matthew Needham en Stina Randestad zijn hiervoor aangedragen door New Order of Fashion, een platform dat internationale ontwerptalenten koppelt aan de mode-industrie. In ‘Long Live Fashion’ tonen zij de tussenresultaten van dit langdurige onderzoekstraject.

Voor het TextielLab is de samenwerking met een partner als Wolkat en opkomende talenten erg waardevol. Door de handen ineen te slaan met verschillende kennisexperts op het gebied van textielontwikkeling, worden stappen gemaakt die belangrijk zijn in het onderzoek naar bruikbaar gerecycled textiel. In onderstaande video vertellen Stina Randestad en productontwikkelaar Damien Semerdjian over de uitdagingen die zij tegenkwamen tijdens hun werk met het door Wolkat ontwikkelde garen.

Benieuwd naar meer? De tentoonstelling ‘Long Live Fashion’ is nog tot en met 27 maart 2022 te zien in het TextielMuseum.