Een mix van kunst en informatie

Sigrid Calon kleurt de nieuwe VVV

Tilburg heeft zijn dynamische energie en creatieve ziel samengebracht in een opmerkelijk nieuw project: het informatiepunt ‘info in Tilburg’ opent zijn deuren op het bruisende centraal station. Dit innovatieve knooppunt is niet alleen een bron van praktische informatie voor bezoekers en inwoners, maar ook een eerbetoon aan lokale creativiteit en samenwerking. 

Een van de meest opvallende kenmerken van dit nieuwe informatiepunt is het kunstwerk van de Tilburgse kunstenaar Sigrid Calon, gerealiseerd in samenwerking met ons TextielLab van het TextielMuseum. Het lab staat bekend om zijn grensverleggende textielprojecten, die vaak wereldwijd bewonderd worden. Hebe Verstappen, hoofd van het TextielLab, zegt hierover: “De projecten die we hier in het TextielLab realiseren vinden meestal hun bestemming buiten de stad. Heel vaak ver weg te bewonderen, van Parijs tot New York. Daarom zijn we enorm dankbaar en trots dat het kunstwerk van Sigrid Calon te bewonderen is in het centraal station van Tilburg!”

Daarnaast zijn de unieke theedoeken van Sigrid Calon, geproduceerd in het TextielLab, ook verkrijgbaar bij ‘info in Tilburg’. Deze theedoeken vormen een moderne ode aan de weeftechniek, waar de Tilburgse textielindustrie ooit groot mee werd. De rafelranden van de theedoeken bieden een prachtig inkijkje in het maakproces, waardoor je precies kunt zien welke garens en kleuren op elke plek zijn gebruikt. Of je de theedoek nu ophangt of gebruikt, beide zijden zijn een ware blikvanger in de keuken.

Innovatieve beleving

Het informatiepunt ‘info in Tilburg’ is meer dan alleen een traditionele VVV. Het is een interactieve ervaring die bezoekers uitnodigt om Tilburg te verkennen via state-of-the-art technologieën zoals het ‘lift & learn’ scherm voor wandelroutes en een kunstwerk-uit-een-snackmuur concept. Marc Meeuwis, directeur van Citymarketing Tilburg, benadrukt het belang van deze nieuwe toevoeging aan de stad: “Het is fantastisch om te zien hoe snel en effectief dit project tot stand is gekomen, dankzij de vastberadenheid en samenwerking van lokale partners. Het is een ware showcase van wat Tilburg te bieden heeft: innovatie, creativiteit en een warm welkom voor iedereen. “Of je nu een bezoeker bent die Tilburg wil ontdekken of een lokale bewoner die meer wil weten over de stad, ‘info in Tilburg’ staat klaar om je te verwelkomen. Voor actuele openingstijden en meer informatie over het informatiepunt, bezoek infointilburg.com.